27 Haziran 2010 Pazar

İngilizlerin tarih sınavı!


2010 Dünya Kupası 2. tur maçında Almanya İngiltere'yi 4-1 yendi. Bu maçta 2 önemli tarihi hatırladık.

1- Tarih tekerrürden ibarettir

Almanya maçta 2-0 öndeyken İngilizler Upson ile bir gol buldu ve durumu 2-1'e getirdi. Almanya santradan sonra sanki eli kolu bağlanmış gibi bir hale girdi ve golden 1 dakika sonra Lampard harika bir şut çıkardı. Top üst direğe çarpıp yarım metre kadar içeri girip tekrar çıktı. Hakemler bu buz gibi golü vermedi.

Lampard'ın sayılmayan golü
Bu pozisyonun ardından hemen aklımıza 1966 yılında İngiltere'de düzenlenen Dünya Kupası finali geldi. Finalde İngiltere ve Almanya karşılaşmıştı. Normal süresi 2-2 biten karşılaşma uzatmalara gitmiş, İngiliz Futbolcu Geoff Hurst'un 98. dakikadaki vuruşu önce üst direğe ardından yere çarpmış ve çizgiyi geçmemişti. Ancak final maçının hakemi Tefik Bakhramov golü vererek yıllar boyunca tartışılacak bir karara imza atmıştı. Ardından bir kez daha sahneye çıkan Hurst, durumu 4-2'ye getirerek, hat trick yapmıştı. Bu skandal kararla İngiltere tarihindeki tek dünya kupasını kazandı. Ancak bugün ise bu kez de İngilizlerin tartışmalı golü Uruguaylı hakem tarafından verilmedi.


1966 Dünya Kupası'ndaki gol



2- Geçmişle avunmak

Maçtan önce İngiliz THE SUN gazetesinin internet sitesinde şöyle bir başlık vardı:


1 Eylül 2001 yılında 2002 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde grup maçında İngiltere Almanya'yı Almanya'da 5-1 yenmişti. The Sun da onu gündeme getirip "5-1'i hatırlayın beyler" demiş. Keşke demeseymiş. Almanya 4-1'den sonra istese 5-1'i de fazlasını da bulurdu.

İngilizler kupayı kazanamadı belki ama evine dönerken iyi bir ders almış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder