24 Haziran 2010 Perşembe

Vuvuzela sesinden kurtulun!


Bildiğiniz gibi 2010 Dünya Kupası Güney Afrika'da yapılıyor. 2009 Konfederasyon Kupası da Güney Afrika'da yapılmıştı ama o zaman VUVUZELA belası o kadar dikkat çekmemişti. Belki de maçlara ilgi fazla olmadığındandı. Ama iş Dünya Kupası olunca ilgi de arttı vuvuzela sesinden rahatsız olanların sayısı da...


Maçlar da iş saatine denk geldiği için bilgisayardan maç izleyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. E tabi bu sefer vuvuzela sesini TV'den değil bilgisayardan dinliyorlar.


Ama Jeff Bargmann adındaki bir yazılımcı web sitesinde de dediği gibi bilgisayarında maç izlerken çıldırmış ve bilgisayarında maç izleyenler için bu programı geliştirmiş. Bu geliştirme sürecinde Digital Music at Queen Mary, University of London’dan destek almış. Bence bu programı hemen yüklemeli. ESPN3, BBC ve diğerlerinde deneme yapılmıştır. Vuvuzela sesini ne kadar çok kısmak istiyorsanız o kadar ayarlama seçeneği bulunuyor. Sonra arı kovanından kaçış yaşıyorsunuz. Tertemiz mis pak bir maç izleme olayına giriyorsunuz.


Programın web sitesi için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder